Η νέα Lamborghini Centenario με 760 ίππους

Η Lamborghini ετοιμάζει ένα νέο supercar με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ferruccio Lamborghini. Το όνομα αυτού Centenario.

 

Ο CEO της Lamborghini, Stephan Winkelmann, επιβεβαίωσε πως το νέο supercar θα αποκαλυφθεί στην έκθεση της Γενεύης, τον ερχόμενο Μάρτιο και επισήμανε πως θα διαθέτει ένα τελείως διαφορετικό design από τις Aventador και Huracan. Περισσότερο δεν μας αποκάλυψε, αλλά σύμφωνα με πηγή εντός της Lamborghini επισημάνθηκε πως «το νέο μοντέλο θα είναι εντυπωσιακό και όμορφο, αλλά όχι τόσο extreme όσο ενδεχομένως να περιμένει το κοινό μας».

Αυτό που συμπλήρωσε ο Winkelmann, είναι πως το νέο μοντέλο θα είναι περιορισμένης παραγωγής (αναμένεται να κατασκευαστούν μόλις 20 κομμάτια, με την Lamborghini ήδη να έχει βρει τους υποψήφιους αγοραστές) ενσωματώνοντας την παράδοση της εταιρείας, ενώ θα είναι και αρκετά καινοτόμο. Θα προσφέρει έναν εξαιρετικό συνδυασμό, δυναμικής σχεδίασης, επιδόσεων και κορυφαίας αεροδυναμικής. Αυτό που συμπλήρωσε ο Winkelmann είναι πως το βάρος της Centenario θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα, χάρη στη χρήση ενός νέου εξελιγμένου πλαισίου.
Επίσημα τεχνικά στοιχεία δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αλλά αναφέρεται πως η Centenario θα διαθέτει μια αναβαθμισμένη version του 6,5 λίτρων 12κυλινδρου κινητήρα, ο οποίος θα παράγει 760 ίππους, επιταχύνοντας το εντυπωσιακό αμάξωμα έως τα πρώτα 100 χλμ/ώρα σε 2,5 δλ.
Πηγή : Autotriti

Τα πάντα για το αυτοκίνητο! Απόρριψη