Νέα αντίπαλος της Mercedes CLA

Τον προάγγελο της sedan εκδοχής της Σειράς 1 παρουσιάζει η BMW στο Guangzhou Auto Show της Κίνας.


Στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου στο Guangzhou της Κίνας, η BMW παρουσιάζει για πρώτη φορά δημόσια το concept Compact Sedan, που ουσιαστικά είναι ο προάγγελος μιας μελλοντικής έκδοσης παραγωγής της Σειράς 1 με sedan αμάξωμα. Το πρωτότυπο της κινεζικής πόλης στοχεύει να κεντρίσει το μεγάλο εμπορικό ενδιαφέρον της εγχώριας αγοράς για την compact sedan κατηγορία, η οποία συνεχίζει να αναπτύσσεται και να αυξάνει το μερίδιό της στη μεγάλη ασιατική χώρα.


Δεν υπάρχει λέξη για τις τεχνικές προδιαγραφές, αλλά το μοντέλο παραγωγής θα πλαισιωθεί από μια ποικιλία τρικύλινδρων και τετρακύλινδρων μηχανικών συνόλων. Η κίνηση θα είναι στους εμπρός τροχούς, αλλά οι υψηλότερου επιπέδου εκδόσεις του μοντέλου αναμένεται να προσφέρονται προαιρετικά με σύστημα μετάδοσης της κίνησης σε όλους τους τροχούς.


Η πίσω σειρά καθισμάτων έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενήσει δύο επιβάτες, με τον καθένα τους να έχει δικό του σύστημα ελέγχου κλίματος. Η BMW δεν είχε πολλά να πει για τον πίσω χώρο επιβατών, αλλά σημείωσε πως το αυτοκίνητο έχει «ασυνήθιστα υψηλό επίπεδο χώρου και διαφάνειας».


Η έκδοση παραγωγής θα αντιμετωπίσει τα μοντέλα των Audi και Mercedes, A3 Sport Sedan & CLA αντίστοιχα.

 

Πηγή: Autobild

Τα πάντα για το αυτοκίνητο! Απόρριψη