Το πρώτο μοντέλο της νεοσύστατης πολυτελούς υπομάρκας της Hyundai

Με δύο ενδιαφέροντα σκίτσα, η κορεάτικη εταιρεία μας προϊδεάζει για τη ναυαρχίδα της Genesis που αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα μέχρι τα τέλη της τρέχουσας χρονιάς. Με την ονομασία G90 (στην αγορά της Κορέας θα λέγεται EQ900), το μεγάλο και πολυτελές, ασφαλώς, αυτό σεντάν αναμένεται να προσφέρει υψηλή τεχνολογία, αποτελώντας την πρώτη απόπειρα της θυγατρικής εταιρείας της Hyundai σε μια ομολογουμένως πολύ δύσκολη κατηγορία στην οποία κυριαρχούν τα γερμανικά μεγαθήρια των BMW (σειρά 7) και Mercedes (S-Class).


Σχεδιαστικά, η αλήθεια είναι πως το νέο Genesis φέρνει αρκετά σε Audi, ιδίως στο εμπρός μέρος, όπου κυριαρχούν η μεγάλη μάσκα και οι αιχμηρές, εν γένει, γραμμές. Οι επιλογές αυτές κάθε άλλο παρά τυχαίες αποδεικνύονται, μιας και ο γνωστός σχεδιαστής Luc Donckerwolke, ο οποίος θήτευσε στους κόλπους της VW, είναι σήμερα ο υπεύθυνος για το σύνολο του αισθητικού DNA της Genesis και φυσικά του νέου G90.


Προς τα παρόν, δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις αναφορικά με το τι πρόκειται να δούμε κάτω από το μακρύ εμπρός καπό του νέου G90. Ωστόσο, οι πρώτες πληροφορίες συγκλίνουν πως η μικρότερη από πλευράς χωρητικότητας επιλογή των Κορεατών θα είναι ένας βενζινοκινητήρας 3,8 λίτρων, ο οποίος θα συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με 8 σχέσεις.


Η γκάμα της Genesis αναμένεται να εμπλουτιστεί στο μέλλον με το μικρότερο G70, με δύο SUV καθώς και με ένα σπορ κουπέ μοντέλο.

 

Πηγή: Autobild

Τα πάντα για το αυτοκίνητο! Απόρριψη